~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Monday, August 10, 2015

Set Berpantang Selepas Kelahiran : Elok Diamal Sepanjang Hayat?




Ramai customer yang hubungi SID (Shaklee Independent Distributor) hanya selepas mereka menghadapi masalah kesihatan. Kebanyakan mereka juga berhenti mengamalkan supplement selepas mendapatkan kesan yang didambakan. Malahan ada yang kurang sabar kerana lambat dapat kesan yang diinginkan lantas meninggalkan terus supplement tersebut. Tidak kurang juga yang mengambil jalan mudah dengan mengamalkan supplement dan produk yang tiada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk jalan singkat.

Tapi jika dilihat pada status Facebook Dr Hamid Arshat di ni, beliau mencadangkan kepada para wanita khususnya yang sudah melahirkan untuk mengamalkan vitamin sepanjang hayat. 

Pada pendapat *aten* : *aten* setuju dengan kenyataan Dr Hamid kerana badan manusia tidak kira wanita atau lelaki sentiasa memerlukan nutrien dan zat daripada makanan harian kita. Tetapi, adakah anda yakin anda mendapat zat dan nutrien yang cukup setiap hari? Sedangkan anda setiap masa MEMAKSA tubuh anda bekerja. Tetapi anda tidak menyediakan "fuel" yang cukup untuk badan anda. Mungkin ada yang berpendapat :

"tak kan lah nak bergantung dengan supplement sepanjang hayat"

Pada *aten*, ya benar anda perlu bergantung pada supplement kerana BADAN ANDA MEMERLUKAN ZAT&NUTRIEN YANG MENCUKUPI UNTUK KEKAL BERTENAGA! Kenapa nak takut? Supplement Shaklee khususnya TIDAK MENGANDUNGI DADAH atau bahan-bahan pelik pun. Shaklee declare setiap kandungan dalam produknya tanpa menyembunyikan sebarang fakta pun. 

Tetapi harus diingat, bersederhana dalam pengambilan supplement dan carilah supplement yang sudah establish di Malaysia atau dunia. Jangan amal supplement daripada syarikat yang muncul bagaikan cendawan selepas hujan kemudian lenyap apabila mentari timbul. Sebagai contoh, Shaklee sudah bertapak di dunia selama 59 tahun. Bersederhana dengan jumlah pengambilan supplement dan mesti minum air secukupnya.

Formula Minum Air Secukupnya

Berat Badan x 40 : ____ml perlu minum sehari
Contoh ;
48kg x 40 : 1920ml perlu minum sehari


🍃SET BERPANTANG ASAS🍃

🍒Vita-lea Iron Formula (120biji)
🍒Bcomplex (120biji) 
🍒Zinc (120biji) 
🍒Vitamin C (180biji)

------------------------
🍒Vita-lea 120biji
Utk tempoh 4 bulan
- Mengelakkan muka ibu pucat disebabkan kehilangan darah selepas bersalin 
- Mencukupi keperluan harian vitamin dlm badan
-Tinggi zat besi untuk bantu hasilkan haemoglobin berkualiti untuk angkut oksigen pd baby. Selalu org suggest makan kerang la, hati ayam la hape lah
- Ibu lebih berseri

🍒B-complex 120biji
Utk tempoh 4bulan
- Membantu memekatkan susu badan, mengelakkan meroyan, menghasilkan mood yg baik, bagus ambil jika migrain dan untuk kecantikan kulit
- Membina salur darah yang sihat dan bcomplex shaklee mengandungi follic acid yg sangat pnting dalam tumbesaran saraf tunjang bayi

🍒Zinc 120biji
Utk 3-4bulan
- Membantu mempercepatkan luka bersalin pulih, mencantikkan kuku
- Mengurangkan gugur rambut
- Menguatkan antibodi

🍒Vitamin c 500mg
Ada 180 biji tahan 6bulan
- Membantu menghasilkan kulit yg cantik, putih dan bersih, membantu pertumbuhan sel lebih aktif, mgelakkan selsema, kuatkan antibody, cepatkan pulih luka , jua membantu tambah susu jika diambil secara konsisten 


************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :
Fatin Zainuddin
019-792 9490


************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 

HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan