~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Tuesday, August 30, 2016

Tutorial Bina Blog Secara Personal Dari Rumah

Tutorial Bina Blog Secara Personal Dari Rumah


019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung



Haaa.....cuba tengok siapa 1st rank dalam gambar atas ni. Kak Ros weyh!!
Kak Ros ni merupakan salah seorang daripada sahabat yang hadir di Sesi Perkongsian Ilmu Blogspot yang lepas. 

Kak Ros ni teramatlah komited nak belajar tentang blog. Selalu wassap dengan *aten*, nak tanya pasal cara buat blog. Minggu demi minggu, bulan demi bulan akhirnya 12 Ogos lepas Kak Ros pun datang overnite kat rumah *aten* and kami sama-sama usahakan bina blog Kak Ros sampai nampak rupa sebuah blog. Weeeehuuuuuuu. Sampai terlentok-lentok lah *aten* depan laptop tu. Tapi Kak Ros steadyyyy, even perut sebu masuk angin, Kak Ros sengkang mata siapkan juga upload gambar dan masukkan entry.

Kak Ros tak sengsorang malam tu, si Emma Makembong pun ada datang meneman. Emma Makembong ni student Masters macam *aten* merangkap model-baju-renang-muslimah-tak-berbayor kak ros. ekekekekekkeke. Tapi Kak Ros bayar dengan Dominos-Adik-Hensem maaaaa. Baik tauuuuu Kak Ros ni.

Mujur juga Kak Ros dan Emma Makembong teman *aten* malam tu, sebabnya Kak Eja 5 hari oustation pergi UPM Serdang, malam sebelum tu iolssss dah kena kacau dgn malaun mana tah. Ada ke patut malaun tu pi tepuk pintu besi belakang umah tu!! Tak pasal-pasal *aten* tidur sambil play Surah Al-Baqarah the whole nite (ikut pesan abah). Alhamdulillah Koperal Yusof dan Sarjan Saad datang menjenguk lepas tu. and im pretty sure bukan haiwan or "benda" yg kacau *aten*, sebab bunyi ketukan tu jelas seperti tangan manusia. ahhhhh takpelah abaikan.

Oppssss. berbalik kepada cerita blog kak ros tu. selepas sesi overnite tu, kak ros tak stop kat situ, kak ros tetap juga wassap *aten* untuk recall pnp malam tu dan alhamdulillah selepas 2 minggu, *aten* tengok blog kak ros dah naik 1st rank. wowwwyyyyyy! tak sia-sia kak rosss wehhhhhh. senang lah perenang-perenang kolam UPSI nak beli swimsuit muslimah dari u pasni. hehehehehhe.

Last word, Alhamdulillah dan tahniah kepada kak ros!! Jemput-jemputlah melawat blog kak ros ye [PENGEDAR BAJU RENANG MUSLIMAH TANJUNG MALIM].

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

Monday, August 29, 2016

Tutorial Buat Blog Melalui Phone

Tutorial Buat Blog Melalui Phone 




Waaaahhhh! 5 bulan dah *aten* tak tulis apa-apa entry. Malam ni *aten* ada buat tutorial by phone dengan downline nun jauh dari Sarawak tokkkkkkk. Kamik Kitak Mun Kap Kap. 

Downline *aten* ni bernama Kak Juli merupakan downline kepada Kak Zati, merangkap kakak kandung kepada kak zati juga. Seorang guru di SMK Permaisuri, Permyjaya Sarawak. 

Beliau merupakan pengguna Shaklee dan mula kenal Shaklee dari tahun 2011 lagi. Namun, pada tahun 2016 rezeki Allah berikan untuk Keluarga Beauty With Brain telah membawa Kak Juli masuk dalam keluarga kecil kami.

Bermula kol 8.06malam tadi kami mulakan sesi tutorial jarak jauh kami. Dugaan orang menuntut ilmu, tengah syiokkk syiokkk Kak Juli nak kenal-kenal interface blogspot, tetiba hujan ribut bergoyang dumang di kawasan rumahnya lantas membawa kepada line merah di modem TM streamyx. ohmaiiiiii. Tapi perjuangan tetap diteruskan selepas line internet bersambung semula, kami pun sambung tutorial. Tapi malangnya baru sempat buat 2 post, sekali lagi pada 10.45malam, angin kencang melanda kawasan rumah Kak Juli. uhuk!

So.........hasil daripada tutorial singkat malam ni, kami sempat create sebuah blog [Pengedar Shaklee Permyjaya] yang masih separa siap, kami bercadang untuk sambung pnp esok malam pula. 

Apa yang *aten* lihat, walaupun jarak yg beriban batu antara kami, tapi Kak Juli tak jadikan itu alasan untuk belajar buat blog. Semangat itu yg *aten* nampak boleh bawa Kak Juli jauh dalam Shaklee. Bukan tu je, untuk bulan pertama pendaftaran, Kak Juli mampu buat sale sehingga 384puv taw......hebat kan! 

*aten* doakan semoga esok line internet tak mencemburui kami dan semoga *aten* dapat bantu Kak Juli untuk create kedai mayanya. 

Btw, ada sesiapa yang berminat untuk belajar bina blog melalui phone? tak perlu susah-susah hadiri kelas. kita buat by phone je. Bayaran boleh hubungi PA saya. hehehehehehehehehe.

Macam skema lak ayat malam ni. Almaklumlah mood tesis tak habis lagi plus bekerja dgn orang-orang akademik ni menyebabkan iolsss skema tanpa sengaja.