~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Saturday, November 28, 2015

Tips Blog Seorang SID : Cara Buat Tab Page untuk Label yang Dikehendaki

Tips Blog Seorang SID : Cara Buat Tab Page untuk Label yang Dikehendaki


okay, sebelum aten share cara buat tab page ni, aten kenal kan dulu page yang mana. apa dia "page" yang aten maksudkan ni...



haa, tab yang sebaris atas kebanyakan blog ni kita panggil "page" ye.

Ada sesetengah blog, bila kita click page yg mereka set, akan link kepada entry mereka..betul tak?

Contohnya, macam page "Testing ESP 2" aten ni, bila anda click je akan terpapar semua entry aten berkaitan ESP, kan?



Contoh kedua, macam Kak erna create 1 tab page di blog nya "Info Susu Ibu" khas untuk cerita pasal susu ibu je.


caranya mudah saja, boleh follow langkah-langkah di bawah perlahan-lahan, jangan gopoh2 ya. 

Langkah 1
1. Buka label (yg nak dijadikan tab page), copy url link label tersebut.
sbg contoh, aten pilih label ESP





Langkah 2
1. Pergi dashboard
2. Click layout
3. Click "edit" di penjuru pages

4. Click add external link
5. Isikan nama utk page, paste semula link label yg telah anda copy di langkah 1.



Selamat mencuba!

Penting! : pastikan "http://" anda tidak berulang 2x semasa paste link

************************************
PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Friday, November 27, 2015

Lirik Lagu Tak Pernah [OST Dia Isteri Luar Biasa] - Fathia Latiff & Shukri Yahya

Lirik Lagu Tak Pernah [OST Dia Isteri Luar Biasa] - Fathia Latiff & Shukri Yahya


Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir ku kan memiliku cintamu
Tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku
Mengapa perasaan ini hadir

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya
Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Ku tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Ku tak terfikir ku kan memiliku cintamu
Ku tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku
Mengapa terjadi

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya
Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi


************************************

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Thursday, November 26, 2015

Lirik Lagu Kekal oleh Ziana Zain

Lirik Lagu Kekal oleh Ziana Zain

Sayang dengarkanlah
Syair kau tulis ku lagukan
Moga jadi siulan
Suatu masa
Dan moga engkau kan tersenyum
Dengan irama indah
Hanya itu
Yang mampu ku beri

Di dalam mimpiku
Syair indah
Yang masih ku baca
Hangus terbakar
Dengan tak ku sangka
Yang ku mimpi
Rupanya terjadi
Punah semuanya

Kesepian kini
Menyusuri hari
Syair nan di rindu
Kau bawa bersama
Tinggallah irama
Terus ku lagukan
Kekal ia bersama
Serpihan harapan kita yang punah

Kita tak menduga
Dari kenalan lahir sayang
Hingga ku terlupa
Kau siapa
Setulus kasih ku kalungkan
Dan selautan sayang
Kau singkirkan
Di persada hampa

**********************************************
Haishhhh kenangan betul lah lagu ziana zain ni, masa kecik dulu sepupu belah mak yang duduk area KL semua panggil *aten* ziana zain. kihkihkihkih.

Nak tahu sebab apa?

Masa tu kat kampung, *aten* pernah menyanyi sengsorang lagu Ziana, pastu *aten* pi bisik kat abah, *aten* cakap suara *aten* macam Ziana, habis 1 rumah tu abah pi gitau. Haissshhhhhhh. Melekat lah sepupu panggil *aten* "ziana zain" masa kecik dulu. 

Dah besar-besar, lepas SPM baru pandai pergi karoke, masa 1st time pergi karoke dengan Izzati Ismail (member kat STF), zatismail tegur suara not bad. hishhhhh perasan sungguh lah hakuuu.

Dan lepas dari tu baru lah berani nak menyanyi mengarok2. Till now Kak Eja suka sangat dengar *aten* nyanyi especially lagu Farahdhiya, haisssshhhhhh perasan lagiiiii.

Baru-baru ni ikut abah pergi annual feast anjuran Kelab Bilik Guru Sekolah Felda Penggeli Timur, abah bisik "akak. tak nak menyumbangkan suara ke?" he he he he he.

Wednesday, November 25, 2015

Mana Nak Dapatkan Jus dan Pati Buah Durian Belanda di Tanjung Malim dan Kawasan Sekitarnya?

Mana Nak Dapatkan Jus dan Pati Buah Durian Belanda di Tanjung Malim dan Kawasan Sekitarnya?


Sana-sini orang dok cari buah durian belanda sejak umum mengetahui khasiat buat durian belanda ni yang berfungsi sebagai anti-kanser. Bukan calang-calang buah durian belanda ni rupanya ek? 

Orang dulu-dulu memang minat lah makan durian belanda ni, zaman dulu orang cakap buah ni dibuang-buang sebab ramai yang tanam and berbuah banyak. Tapi zaman sekarang? nak jumpa pokok nya pun payah. Kan?

Jadinya, kat sini *aten* nak promote jus dan isi buah durian belanda yang bebas dari bahan kimia dan segarrrrr dari ladang! 

Jus dan Pati Durian Belanda DIJAMIN SEDAP!
Jus dan Pati Durian Belanda DIJAMIN HALAL!
Jus dan Pati Durian Belanda KELUARAN BUMIPUTRA!
Jus dan Pati Durian Belanda DENGAN HARGA BERPATUTAN!

Sebenarnya ni bussiness Kak Eja, *aten* tolong promote je. hehehehe. Al-maklumlah kakak yang sorang tu berat mulut nak promote2 ni, biar adik nya yg tolong promote. Untung-untung Kak Eja boleh belanja tgk movie Hunger Game, ekekkekekkeke.

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, shaklee 2015, shaklee 2016, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, shaklee 2015, shaklee 2016, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi


Haaa...ini dia jus dan pati buah durian belanda yang kak Eja jual tu. Pic ni kami snap sebelah blok 10 KSAS, UPSI dek kerana Kak Eja tak sabar nak *aten* viral kan jus nya ni. Alhamdulillah so far 2 kotak dah laris jus durian belanda ni.

Anda berminat nak dapatkan jus durian belanda ni? Harga sangat berpatutan!

Jus Durian Belanda - RM18 / I liter
Pati Buah Durian Belanda - RM35 / I kg

Menyesal kalau tak try taw! Haaaa nak minum jus ni dengan supplement Shaklee pun tak de masalah, kedai Shaklee *aten* buka 24 jam seminggu taw.



************************************

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 


Tuesday, November 24, 2015

Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400 dalam Blog

Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400


Geram kan kalau tengah syok nak menulis entry, tiba-tiba je keluar macik Bad Request Error 400 ni??? Lagi-lagi kalau yang baru nak nulis entry, terkial-kial nak cari celah mana laaaaa nak godeh ni. Mana kawan yang ada nuffnang pun xley sign in kalau macik Bad Request Error 400 ni tubik. hok alohhhhhh!


Ada orang kata, kena rajin delete cookies dan cache dalam komputer. Tetapi *aten* dapat ilmu daripada kak +Maisarah Humaira cara penyelesaiannya yang lebih mudah.

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, shaklee 2015, shaklee 2016, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi
tekanan perasaan kalau tubik hok gini tengah sedap mengarang blog

Cara ini boleh digunakan di pelayar atau browser Google Chrome. Untuk pelayar yang lain, saya tidak pasti caranya.
Ikuti cara-cara mengatasi masalah Bad Request Error 400

1. Klik simbol seperti dalam bulatan cinta pada gambar di bawah ini.


atau seperti simbol lock di bawah ni
Masalah Bad Request Error 400
2. Setelah klik "permission", klik "show cookies and site data", akan keluar seperti gambar di bawah.

Kemudian jika anda sedang buka blogger.com, klik semua yang berkaitan dengan blogger.com. Kemudian klik 'Remove' dan akhir sekali klik 'Close'.


Masalah Bad Request Error 400

3. Selesai. Cuba refresh page yang bermasalah tadi. Jika 'Bad Request Error 400' tak muncul dan keluar seperti biasa maknanya dah berjaya selesaikan masalah ini.

Selamat mencuba!

************************************

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Monday, November 23, 2015

Jom Join Giveaway lagiiiii

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

************************************

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit.