~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Saturday, November 28, 2015

Tips Blog Seorang SID : Cara Buat Tab Page untuk Label yang Dikehendaki

Tips Blog Seorang SID : Cara Buat Tab Page untuk Label yang Dikehendaki


okay, sebelum aten share cara buat tab page ni, aten kenal kan dulu page yang mana. apa dia "page" yang aten maksudkan ni...



haa, tab yang sebaris atas kebanyakan blog ni kita panggil "page" ye.

Ada sesetengah blog, bila kita click page yg mereka set, akan link kepada entry mereka..betul tak?

Contohnya, macam page "Testing ESP 2" aten ni, bila anda click je akan terpapar semua entry aten berkaitan ESP, kan?



Contoh kedua, macam Kak erna create 1 tab page di blog nya "Info Susu Ibu" khas untuk cerita pasal susu ibu je.


caranya mudah saja, boleh follow langkah-langkah di bawah perlahan-lahan, jangan gopoh2 ya. 

Langkah 1
1. Buka label (yg nak dijadikan tab page), copy url link label tersebut.
sbg contoh, aten pilih label ESP





Langkah 2
1. Pergi dashboard
2. Click layout
3. Click "edit" di penjuru pages

4. Click add external link
5. Isikan nama utk page, paste semula link label yg telah anda copy di langkah 1.



Selamat mencuba!

Penting! : pastikan "http://" anda tidak berulang 2x semasa paste link

************************************
PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan