~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Friday, January 22, 2016

Sesi Perkongsian Ilmu Blogspot Siri 1 di UPSI

Sesi Perkongsian Ilmu Blogspot Siri 1 di UPSI


019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung


Alhamdulillah!
Semalam *aten* terlibat dalam sesi perkongsian ilmu berkenaan blogspot dengan geng dari team "Coach Azhar". Semua yang terlibat tu terdiri daripada pensyarah *aten* sendiri, polis (kawan kak eja), kakitangan UPSI, kakitangan klinik kesihatan UPSI, surirumah dan juga student.

Objektif di akhir sesi ini adalah :
1. Semua dapat bina 1 buah blog perniagaan online masing-masing.
2. Semua dapat hasilkan 3 new posts.

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung

Sesi bermula pada pukul 8.10 malam, semua beri kerjasama datang awal sebab excited nak tahu tentang blogspot. *aten* pun excited sebab yang datang tu semua excited belaka. hihihhihihihihi. Dek kerana excited sangat tak sedor diri pakai wifi UPSI, tengah create new blog tu kami hadapi krisis IP Conflict. Mula-mula *aten* dah cuak ingatkan tak boleh la teruskan sesi malam tu, Dr. Norhisham la yg came out dengan isu IP Conflict tu. Tapi tiba-tiba Cikgu Sham yg super genius tu share dengan kami rahsia anonymox . he he he he he. ni tak boleh cerita kat sini, nanti semua cikgu KPM dah tak boleh view FB kat sekolah dah. kikikikikikiki.

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung

Sepanjang sesi tu *aten* sempat sentuh create new blog, create new post, function setiap features di new post, kepentingan heading, kepentingan isi search description, add gadjet. Puan Norly dah pernah bersesi selama 2 jam dengan *aten* sebelum ni, so Puan Norly agak advance sikit lah. Kak Rosmah, cikgu aerobik kita pula datang lewat sikit, dek kerana masalah komputer, terpaksalah guna tab nya untuk buat blog. haaaaa. Dua orang ni sangat aktif bertanya, duduk sebelah2 pula tu. Mengekek ketawa bila tanya soalan-soalan yang kadang jawapan depan mata. hihihihihi.

Sesi berakhir 11.45 malam itu pun sebab tak sedor dah dekat kol 12. Cikgu Sham gigih betul datang dari Taiping semata-mata nak join sesi ni. Pukul 2 pagi baru Encik Sham sampai rumah, *aten* 2 pagi baru lepas main game kot. hihihihihihihi.

Harap *aten* ada masa lagi akan datang untuk buat perkongsian. Kak Jaja Idris dan booking *aten* dah weekends 31hb nanti. heee. Semoga apa yg dikongsikan menjadi bekalan untuk *aten* di alam barzakh, Insya Allah!

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung

Terima kasih banyak kepada semua yang beri komitmen secara langsung mahupun tidak langsung. Setinggi penghargaan kepada En. Shahril sebab setup tempat kami mmg cun sangat lah. Kesian En. Shahril buat sorang-sorang lepas tu balik Kalumpang tengah2 malam. huhuhuhu.

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan terlebih dahulu jika anda mengalami masalah kesihatan kronik dan jarang jumpa (rare disease)

Tuesday, January 19, 2016

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016


PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING

Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia

2. Anda perlu FOLLOW blog fa www.finurzcreations.blogspot.my

3. Jadi sebahagian FOLLOWER Instagram (Ig) @finurz_creations

4. LIKE fb fanpage fa Finurz Creations


5. Buat 1 entry bertajuk "Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016"


6. Jangan lupa copy banner "GiveAway" atas tu dan backlink kan ke sini!


7. Publish entry anda, copy & paste link entry anda dan SHARE diruangan "Comment" 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Senang je kan?? GiveAway ni berlangsung selama 2 minggu sahaja (19 Jan - 2 Feb 2016)
Pemenang akan dipilih secara random dan yang penting memenuhi syarat-syarat kat atas tu. 

GA ni berakhir pada 2 FEBRUARI 2016 pukul 12.00 tengah malam 

5 PEMENANG BERTUAH  akan mendapat hadiah mesteri special dari fa! 

All the best & Good Luck semua  **Muahh ciked**

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan terlebih dahulu jika anda mengalami masalah kesihatan kronik dan jarang jumpa (rare disease)

Segmen Bloglisted by Misya 2016

Segmen Bloglisted by Misya 2016


Assalammualaikum dan selamat pagi semua. Sekarang pukul 10.08 pagi, sebelum buka tesis kita, jom kita join GA dulu. hihihihi. Sambil naikkan traffic audience, sambil join GA ni mana lah tahu menang kan? hehehe.


1. First, kena follow blog Aimi Syahirah a.k.a Misya ni.
2. Kena like FB page Misya.
3. Create entry dan copy paste banner/poster misya yang cute atas tu.
Jangan lupa backlink ke blog misya ya,,

apa tu backlink?Backlink : copy semula link blog misya dan paste dalam entry ni, macam *aten* buat ni.

4. Copy URL entry yg anda dah publish dan paste kan di ruangan komen blog Misya.

Senang je kan? All the best uols!

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan terlebih dahulu jika anda mengalami masalah kesihatan kronik dan jarang jumpa (rare disease)



Monday, January 18, 2016

TAHNIAH KEPADA 100th FOLLOWER BLOG ATEN!

TAHNIAH KEPADA 100th FOLLOWER BLOG ATEN!


Alhamdulillah. akhirnya cecah juga 3 angka follower blog Pengedar Shaklee Tanjung Malim ni.
Well, untuk blogger macam aten ni yang masih dikira newborn (newborn lagi ke? hihihi) dalam dunia blogging ni, dapat new follower adalah sesuatu yang indah dan membahagiakan. gitewwww. 

Orang lain follower dah dekat 10K, *aten* baru cecah 100 dah terkinja-kinja. hahhahaha. suka hati la nakkkkk!

*aten* memang dah mula blogging dari tahun 2014 tapi *aten* buta ilmu-ilmu naikkan traffic, blogwalking, giveaway dan sebagainya sebab tidak serius ber-blog. Mula bulan 8 tahun 2015 baru lah terbuka mata kesan ber-blog ni sebab kak +Nor Jannatul Fadilah  buat Cabaran 14 hari Blog Rafhanah di mana *aten* berjaya rangkul tempat kedua dan bussiness partner *aten*, kak nisa berjaya rangkul sagu hati. Happy bukan kepalang masa tu sebab bussiness partner pun sama-sama dapat hadiah. hihihihihihihihi. Kak Jan wujudkan hadiah saguhati khas utk kak nisa sbg penghargaan atas kesungguhan kak nisa. Well done bebeyh!

Hadiah yang dimenangi kami berdua. GLA bernilai RM 96 dan Phytocol bernilai RM208.
Jadinya, untuk meraikan follower yang ke 100 ni, *aten* berbesar hati sangat untuk beri sesuatu kepada beliau iaitu SIS +Nieyla Nadia!!! Sis Nieyl pun dah wassap tadi dan tak sangka beliau pun geng Shaklee juga, hihihihihi.


*aten* memang dah niat dari awal untuk beri sedikit credit kepada sesiapa sahaja follower ke 100, 200, 300, 400, 500 dan seterus ratus ratus ribu ribu. So, orang pertama kita dah ketahui, kita tunggu dan lihat siapa seterusnya lagi yee..wee wee.

Happy blogging uols!

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan terlebih dahulu jika anda mengalami masalah kesihatan kronik dan jarang jumpa (rare disease)

Makan Vitamin E Menyebabkan Keluar Jerawat Nanah?

Makan Vitamin E Menyebabkan Keluar Jerawat Nanah?

019-7929490, Pengedar shaklee upsi, pengedar shaklee tanjung malim, pengedar shaklee tg.malim, pengedar shaklee mualim, shaklee 2016, shaklee 2017, shaklee 2018, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee behrang, pengedar shaklee slim river, pengedar shaklee kalumpang, pengedar shaklee kulaijaya, pengedar shaklee bandar tenggara, pengedar shaklee sayong pinang, pengedar shaklee sg. Sayong, pengedar shaklee kluang, pengedar shaklee tinam, pengedar shaklee kota tinggi, pengedar shaklee rawang, pengedar shaklee lembah beringin, pengedar shaklee bukit tagar, pengedar shaklee bukit beruntung

hi semua pembaca...sepanjang pengalaman saya sebagai agen Shaklee, kerap saya dapat feedback daripada customer yg amal vitamin E

"kak, kenapa muka sy naik jerawat kecik2 bila makan vitamin E ni?" 
sy akan balas : awak tido lewat ke? 
"heee, a'ah..saya selalu tidur lewat"

kenapa saya tanya begitu? Sebab....

Sebab 1


Vitamin E ni berunsurkan minyak. tugasnya utk melembapkan lapisan kulit luar kita dengan minyak yg kita makan daripada vitamin E tu. kalau tidur lewat, proses pengeluaran minyak yg sepatutnya keluar semasa waktu kita tidur akan terganggu dan menyebabkan minyak yang keluar bukan untuk kebaikan malahan bawa padah plak pada wajah kita. sayangnyaaaaaaa. uhuk2. Elok-elok orang lain makan Vitamin E kulit makin shining, kita plak asik kuar nanah kecik. Lepas tu nak marah seller pasal jerawat keluar, padahal diri sendiri yang tak amal cara hidup sihat.

Sebab 2


Proses detosifikasi secara semulajadi berlaku ke atas tubuh manusia bermula pukul 11pm-2am setiap hari. jika kita tidak tidur pada waktu ini, dan kerap amalkan tidur lewat. kita akan mengganggu proses detosifikasi itu berlaku. Proses detosifikasi adalah proses utk singkirkan toksin dari dalam badan, kalau ianya terganggu, toksin akan remains dalam badan dan lewat dikeluarkan. Cantik kan aturan Allah? Bangun tahajjud pun dianjurkan selepas pukul 2pagi. 

Oleh itu, penting untuk kita jaga tidur kita walau sebagus mana suppliment yg kita makan. Terutama sekali bagi individu yang mempunyai masalah kulit berjerawat, wajah anda sangat sensitif dan memerlukan kemanjaan yang berlebihan seperti kena tidur awal, cuci muka bersih, banyakkan amal minum air kosong, tidak pakai produk skincare yang diragui, banyakkan makan buah-buahan dan lain-lain lagi.

Kalau anda inginkan nasihat dan cadangan makanan vitamin yang optimum utk penyerapan badan anda, boleh hubungi saya segera!

************************************
Fatin Zainuddin
019-792 9490

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE MUALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.my/ yang akan diberikan HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan terlebih dahulu jika anda mengalami masalah kesihatan kronik dan jarang jumpa (rare disease)

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih


Alhamdulillah harini masih diberi kesempatan oleh Allah untuk menghirup udara segar! So, harini kita join lagi GA, untung2 ada rezeki mana lah tahu menang kan? hihihihihi. Jom kawan-kawan join GA by Emas Putih ni!

************************************
PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI

PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM

PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020

PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

PENGEDAR SAH SHAKLEE KULAIJAYA

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR TENGGARA

PENGEDAR SAH SHAKLEE SAYONG PINANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE SG. SAYONG

PENGEDAR SAH SHAKLEE TINAM

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLUANG

PENGEDAR SAH SHAKLEE KOTA TINGGI

Fatin Zainuddin
019-792 9490


************************************



***************************************************************************************************************
Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)