~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Friday, December 05, 2014

Pengedar Sah Shaklee UPSI, Tg.Malim, Taman Bernam Baru, Proton City

Pengedar Sah Shaklee Tg. Malim, UPSI, Taman Bernam, Taman U, Proton City, Behrang dan sekitarnya


Mencari PENGEDAR SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, TAMAN U, KUALA KUBU BHARU, PROTON CITY, SLIM RIVER, KALUMPANG, BEHRANG, DAN SEKITARNYA???

Ye saya ada di sini!!  


*aten* merupakan bekas pelajar degree di UPSI dan sekarang sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Master. *aten* tinggal di Tman Bernam Baru, berdekatan dengan Taman Perumahan Awam 3, berdepan dengan Taman Malim dan bersebelahan dengan Taman Segar dan Taman Seri Indah. *aten* sering juga dilihat berpeleseran di Taman U, ketoyong, Behrang untuk shopping di TF dan Proton City. 

Jadi, kepada para pelajar yang ingin mendapatkan harga yang berpatutan dan mampu milik sebagai seorang pelajar (*aten* sangat sangat sangat sangat memahami kewangan seorang student. huhu) yang mendapat PTPTN atau KPM. Toksah lah dok membazir duit PTPTN and KPM ke KL. Marilah beli something yang boleh mengekalkan kecergasan dan kecantikan usia muda adik2. 

Jangan ingat awak tak ada jerawat sekarang, kulit awak akan terus camtu kalau awak xpandai jaga taw! haaa, ada sorang kawan *aten* masuk UPSI dengan kulit tulus mulus, keluar UPSI mcm jalan tar dek tekanan belajar and pemakanan yang kurang sihat. 

*aten* bersyukur sgt lepas habis degree, diperkenalkan dengan 

supplement Shaklee!! mana jerawat Degree dan mula menghilang dan masuk Master dengan wajah yang lebih segar! hihihi

Kepada student2 UPSI yang teringin nak buat bisnes tapi tak ada modal yang banyak and malas fikir hal2 postage bagai. Jangan risau! *aten* boleh tunjukkan caranya. *aten* gerenti kalau awk, awak, awak, dan awak semua betul2 nak belajar dan ketahui caranya buat duit poket. 

Tak mustahil kalau duit PTPTN and KPM awak tu awak boleh simpan buat bayar duit kereta atau masuk tabung haji! atau buat bayar balik loan PTPTN tu haaaa..menarik kan?? 

Jom contact *aten*! Kita boleh borak2 sambil pekena sate sebelah Old Town TgMalim tu. hihihihihihihi.















************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

FatinZainuddin
019-792 9490 



************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************
**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Thursday, December 04, 2014

Dr. Nur Fatin Zainuddin. Medic Student ke?

"DR. NUR FATIN ZAINUDDIN"
Aten Study Medic ke?

Cerita sebuah impian


Tengahari ni *aten* dapat surat and *aten* tersengih sendirian. DR. NUR FATIN ZAINUDDIN tuuu. Sebenarnya *aten* ni bukan minat bidang medic, tapi *aten* minat nak jadi pharmacist. *aten* seronok tengok kawan-kawan STF, JB yang further study dalam medic field. (akibat banyak main, medic ke laut, pharmacy ke langit).

So, selepas dapat saranan abah yang ku sayang untuk further dalam bidang pendidikan. *aten* pasang niat untuk dapatkan title DR juga utk makbah! jyeayhh!. (Kesian makbah, *aten* banyak main dulu, xdpt DR perubatan, akak cuba dapatkan Dr Falsafah ye makbah. wink* wink*) 
(^_^).

*aten* mula pasang niat untuk dapatkan Ijazah Kedoktoran masa peringkat Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-kanak lagi. Dan niat itu *aten* zahirkan pada setiap hak milik. Setiap barang kepunyaan pen, buku, handphone aten tulis "Dr. FatinZ's". Sebab itu, ramai rakan-rakan rapat akan tease aten dengan panggilan ni, termasuklah kak ain ibrahim ni. Ini namanya Law of Attraction. *aten* percaya dengan LOA ini yang berkait rapat dengan nasihat orang-orang tua dan saranan agama Islam:

"Setiap kata-kata itu adalah doa, 
sebutlah perkara-perkara yang baik,
panggillah seseorang dengan panggilan yang baik"

*aten* pernah tengok kawan *aten* masa kat STF,JB buat LOA ni. Beliau tampal kat cermin nak masuk kelas terbaik semasa F5, alhamdulillah dengan izin Allah, disamping usaha beliau. alhamdulillah, beliau berjaya masuk kelas yang diidamkan itu.

 *aten* pun pernah test LOA ni. Pada 2013 sebelum habis final year di UPSI. Setiap pagi, *aten* amalkan sebut 

"Fatin! Jadi pensyarah kolej swasta pada tahun 2013!"

Alhamdulillah, dengan izin Allah *aten* dapat panggilan interview dan mulakan tugas di College MCS, Banting pada 1 Julai 2013. Masa tu belum grad degree pun lagi. huhu. 

So, kepada yang baca post ini. Mohon doakan *aten* : 

Ya Allah, permudahkan lah urusan master Nur Fatin Zainuddin, semoga dilimpahkan ilham kepada Nur Fatin untuk menyiapkan penulisan tesisnya. Semoga Nur Fatin grad dengan cemerlang pada tahun 2015. Amin

************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

Fatin Zainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************
**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan





Wednesday, December 03, 2014

Testimoni ESP

ESP Shaklee : Penyebab Kaki Lembut dan Licin


*aten* mula diperkenalkan dengan Shaklee ni oleh mama Adrina pada penghujung tahun 2013. Masa tu memang sedang mencari supplement untuk energy booster sebab masa tu bekerja sebagai pensyarah di kolej swasta. 

*aten* minum ESP dengan niat utk tenaga tambahan sebab ada kelas setiap pagi dan tak sempat nak beli breakfast (plus nak rawat kulit muka mek yang berjerauh ni ha). Masa tu aktiviti masak-memasak bersama mek Adrina belum aktif lagi kat rumah sewa.

So, 12.12.13 *aten* order lah sebotol ESP. Eventhough harganya "quite a number", tapi bayangkan kalau setiap pagi *aten* beli nasi lemak plus air RM 3.50 X 30 hari = dah RM105 (ini baru sebulan hokayyy). Sedangkan dengan dengan harga ahli yang *aten* cakap "quite a number" tu, *aten* boleh save banyakkkkkkkkk. Sebab ESP tahan up to 2 months and half. 

* Kenyang pun dapat
* Sihat pun dapat

Masa botol pertama lagi *aten* dah rasa perubahan pada diri *aten*. Bukan pada kulit muka, tapi pada kakiku! Pada satu malam, sebelum tidur, *aten* gosok-gosok kaki kanan dgn kaki kiri, *aten* noticed yang kaki *aten* sangat smooth macam baru lepas gosok dengan garam laut. Sejak dari itu, *aten* teruskan tekad untuk continue minum ESP

Selain tu, guess what?? selain dapat kulit kaki lembut licin gitu. Cuping telinga *aten* yang banyak kuping-kuping kering pun makin lama makin berkurang dan now boleh dikatakan dah takde!

Setahun selepas itu, Disember 2014, kulit muka *aten* makin berkurang jerauh. *aten* akan update testi ni dengan pic *aten* later on. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. banyak sangat kelebihan mengamalkan ESP Shaklee ni. 

Dan terbaru pada Mei 2015, *aten* baru sedar yang kelemumur yang berkuping-kuping atas kepala ni dah clear!! Alhamdulillah!






************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

Fatin Zainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Set Asma

Asma? Atasi dengan Shaklee!

Asma atau lelah adalah penyakit saluran udara yang kronik. Penyakit immunologi yang menyebabkan kita sukar untuk bernafas. Ini adalah kerana ketika diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma atau lelah ni mungkin akan mengalami pernafasan bersiul iaitu wheezing, sesak nafas dan sukar untuk bersenam. 


Ketika otot mengejang, saluran udara akan mengecil dan menghalang pernafsan dan apabila ini terjadi paru-paru akan berkurangan udara. Dan akibatnya daripada itu, pesakit boleh  jatuh pengsan. Tanda-tanda atau simptom penyakit asma adalah seperti sesak nafas, nafas berbunyi, ketat dada dan batuk.Serangan asma berlaku apabila saluran udara menjadi sempit akibat pengecutan otot di sekeliling saluran udara serta tersumbat kerana inflamasi dan rembesan cecair yang banyak dari saluran udara yang membengkak tadi. Ini akan menyebabkan serangan asma akan berterusan dari beberapa jam sehinggalah kadangkala berbulan-bulan. 


Di Shaklee, ada beberapa jenis supplemen yang membantu mengurangkan sakit Asma ni. Jom, kita baca sikit testimonial para pengguna yang telah menggunakan OmegaGuard dalam mengatasi serangan asma. Memang pun OmegaGuard amat2 berkesan untuk mengurangkan serangan asma ni. Bukan setakat asma je, untuk kanak2 yang selalu selesema dgn hidung tersumbat, wanita2 preggy yang kandungan 4bulan ke atas, untuk sakit2 sendi.. Macam2 kebaikan OmegaGuard ni. Kenapa ye OmegaGuard ni begitu berkesan? (pastinya dgn izin Nya) Sebabnya, OmegaGuard ni mengandungi asid lemak Omega3 yang pekat lagi tulen .. Err..proses macam mana pulak sampai datangnya begitu sekali..? Okay, kat sini kita panggil melalui kaedah ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya, ia telah melalui penyulingan proprietari 3 molekul yang telah menghasilkan sebegitu tulen dan pekat asid lemak Omega nya. Kaedah ni, memang teramat2 mahal dan hanya Shaklee satu2nya yang menghasilkan minyak ikan dengan proses sebegini hebat. Sebab tu, harganya setara dgn kualiti bukan jauh mahal.. Masih mampu milik sebenarnya dengan dibandingkan manfaat yang datang darinya. Minyak ikan dalam OmegaGuard ni bukan datang dari hati ikan okes.. sebabnya kat hati kandungan toksid nya terlalu tinggi wooo.. Selain tu gak, OmegaGuard ni mengandungi 7 jenis asid lemak 3 yang memang badan kita perlukan sangat2.. Cth macam EPA, DHA, ETA, SDA, DPA, HPA. 





 macam mana pula dengan Vita C Chewable.. Okes.. ni antara kelebihan2 Chewable Vita C: >>Meningkatkan sistem imunisasi badan >>Menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat >>Rasa oren semulajadinya yang selamat untuk dewasa mahupun kanak2 >>Sangat baik untuk menjaga kecantikkan kulit dan awet muda >>Memelihara antioksidan dalam tubuh Saya suka kunyah Vita C Chewable ni. Kadang2 memang tak cukup sebotol, sebab sedap sangat. Hahhaha... dah buat macam gulaa2 dah. Bila rasa tekak tak best je, terus hisap or kunyah vita c ni. Memang terbaik la.. 





Sekarang, saya nak share pasal Nutriferon tu pulak. Jarang kita dengar kan. Tapi seriously, Nutriferon ni memang membantu untuk sakit asma ni. Nutriferon ni sebenarnya adalah supplemen yg berfungsi sebgai penggalak kepada sistem imunisasi badan. Dan memang ianya merupakan supplemen imunisasi yang cukup hebat.  Untuk orang yang selalu demam, selesema, asma dan yang berkaitan dengan imuniti badan yang rendah, memang saya galakkan mengamnil Nutriferon ni. Dan Nutriferon ni jugak, hasil dari kajian selama 40 tahun oleh individu yang bernama Dr Yasuhiko Kojima pada tahun 1954 (Tanah Melayu pun tak merdeka lagi masa ni) ketika beliau menjalankan penyelidikannya di Universiti Tokyo. 

Credit to Pn.Haniyah Mansor


************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

Fatin Zainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Set Arthritis

Hadiahkan Ibu Bapa dengan Set Arthritis Shaklee!

Penyakit Rheumatoid Arthritis (RA) adalah sejenis penyakit yang menyerang sendi2. Jika ia tidak dirawat lebih awal, ia boleh mengundang kepada kehilangan daya pergerakan. 


Rheumatoid Arthritis (RA) merupakan penyakit kronik yang berlaku akibat 

kecelaruan sistem pertahanan badan (penyakit autoimun). Ketidakseimbangan sistem pertahanan ini menyebabkan keradangan pada sendi, terutamanya di selaput synovium. Ini mengakibatkan cecair synovium yang berlebihan dalam sendi.

Oleh itu sendi menjadi sakit, bengkak dan tegang. Jika proses keradangan ini berterusan, kerosakan tulang akan berlaku dan akhirnya menyebabkan kecacatan sendi. Selain sendi, ia juga boleh melibatkan organ-organ lain seperti paru-paru, kulit dan mata.



RA menular dalam 3 peringkat. Peringkat pertama ialah bengkak pada lapisan tisu sinovia yg menyebabkan kesakitan, kepanasan, kekejangan, kemerahan dan bengkak di sekeliling sendi. Peringkat kedua ialah pembesaran dan pembahagian sel yang pantas mengakibatkan cecair sinovia menjadi pekat. Dalam peringkat ketiga , sel yang meradang akan mengeluarkan enzim yg mungkin memakan tulang dan rawan mengakibatkan sendi yg terlibat hilang bentuk dan kesejajarannya, lebih kesakitan dan kehilangan daya pergerakan.

Serangan Rheumatoid Artritis (RA)
RA lazimnya melibatkan mereka yang berumur dalam lingkungan 30 hingga 50 tahun tetapi ia juga boleh berlaku di kalangan kanak - kanak. Kaum wanita mempunyai  kekerapan 3x ganda lebih tinggi
 untuk menghidap penyakit ini berbanding kaum lelaki.

Tanda- tanda dan Gejala

- Sakit dan bengkak pada sendi di kedua-dua belah kaki dan tangan.
- Kekakuan sendi yang lebih ketara di sebelah pagi atau selepas lama berehat.
- Berasa letih dan lesu
- Kekeringan mata dan mulut.






Terdapat 3 langkah supplements Shaklee dapat membantu penyakit RA. Langkah pertama membantu mengkalkan tulang rawan yang sihat dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Langkah kedua mengurangkan inflamasi dengan Omegaguard. Langkah ketiga mengekalkan sel tulang yang sihat dengan Ostematrix.


 1. Advanced Joint Health Tablet (AJHT).
Ia dipilih kerana tidak mengandungi kondroitin sulfat sebab ia tidak diserap denganbaik bila diambil secara oral. Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggupenyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap.




2. Omega Guard

Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak  omega- 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.
Omega-3
-Melambatkan degradasi tulang rawan
-Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejaladalam penyakit sendi
-Bertindak sebagai pelincir –> membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendiberkeriat-keriut & sakit

 3. Ostematrix

Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga bantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

Fatin Zainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Set Alzheimer

Jom, atasi Nyanyuk atau Alzheimer dengan 

Shaklee!

Alzheimer atau nyanyuk sudah tidak lagi dikaitkan dengan proses penuaan. Tambahan pula sejak munculnya formula-formula anti-penuaan (anti-aging) yang menyifatkan penuaan bukan sebab usia, tapi kerana wujudnya radikal2 bebas dalam tubuh kita. Sejajar dengan itu, Alzheimer kini dikenali sebagai penyakit progresif yang berlaku akibat kehilangan sel saraf otak. Ia disebabkan oleh ‘kehilangan’ sel otak secara sedikit demi sedikit, yang menyebabkan pesakit mengalami kekurangan fungsi mental dan akhirnya fungsi fizikal.

Ia adalah kerana fiber-fiber saraf di sekitar hippocampus, yakni pusat ingatan dalam otak menjadi ‘tersimpul’. Kekusutan yang berlaku terhadap saraf2 itu menyebabkan ia tidak dapat menyimpan dan menterjemah sebarang maklumat. Dengan kata lain, mereka ni mengalami ‘litar pintas’ dalam otaknya.

Alzheimer sebenarnya bukan perkara normal pada orang tua. Ini kerana ia telah dikelaskan sebagai sejenis penyakit, bukan sebahagian dari peningkatan usia. Ada sesuatu yang tidak kena pada pengidap Alzheimer. Ramai orang yang menghampiri usia 90 tahun masih lagi dapat berfikir dengan sihat dan bijak, contohnya Tun Mahathir.

Menurut kajian, otak penghidap Alzheimer didapati mengandungi kandungan kalsium, silikon, sulfur dan aluminium yang tinggi. Protein dalam darah juga boleh menyumbang kepada terjadinya penyakit ini.

Setakat ini tiada rawatan untuk pesakit Alzheimer, oleh kerana ia adalah penyakit progresif. Namun, terdapat terapi bagi meringankan masalah yang dihidapi oleh pesakit Alzheimer.


Bagaimana mengawal diri agar jauh dari Alzheimer?

Menurut orang-orang tua, cara untuk mengelakkn dari terkena penyakit Alzheimer ialah dengan memperbanyakkan membaca & mengkali al-Quran, zikrullah serta banyak membaca buku. Nabi SAW juga ada memberi petua bahawa untuk menjauhi nyanyuk ialah dengan melazimkan istighfar 70 kali sehari.

Selain dari itu, penyakit Alzheimer boleh dihindari dengan penjagaan kesihatan, termasuk pemakanan. Berikut adalah cadangan yang boleh diamalkan bagi mengelakkan penyakit Alzheimer:

Vivix - tonik anti penuaan
B Complex – Vitamin B12 mengelakkan ‘hilang ingatan’ dalam diri kita.
Omega Guard - dengan DHA untuk meningkatkan daya ingatan.

************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

Fatin Zainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Chewable Vita-C Plus

Anda sayangi Si kecil ? 
Anda belai Si Kecil? 
Anda hidangkan Si kecil dengan makanan berkhasiat?
USAH BILANG SAYANG ..... jika anda masih belum menyediakan Chewable Vita-C Plus Shaklee kepada Si kecil!!



Kebaikan vitamin C dalam Chewable Vita-C Shaklee

Chewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan 

nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.

Menariknya Chewable Vita C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

kebaikan chewable vita C Shaklee


Secara asasnya kebaikan Chewable Vita C ini sama dengan Sustained Released Vita C. Apa kebaikannya? Jom kita baca!
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
  • Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda 
Keistimewaan Chewable Vita C
  • Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee
  • Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga kesegaran vitamin
  • Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
  • Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga

Vitamin C Mudah Rosak disebabkan:

  • Mudah musnah oleh pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh.
  • Mudah musnah disebabkan stress (tekanan) - fizikal dan mental
  • Mudah termusnah oleh oksigen. Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama @ suhu tinggi juga merosakkan vitamin C dalam makanan


Keperluan Vitamin C dalam badan kita:

  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.

************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

FatinZainuddin
019-792 9490




************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan