~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Monday, August 29, 2016

Tutorial Buat Blog Melalui Phone

Tutorial Buat Blog Melalui Phone 




Waaaahhhh! 5 bulan dah *aten* tak tulis apa-apa entry. Malam ni *aten* ada buat tutorial by phone dengan downline nun jauh dari Sarawak tokkkkkkk. Kamik Kitak Mun Kap Kap. 

Downline *aten* ni bernama Kak Juli merupakan downline kepada Kak Zati, merangkap kakak kandung kepada kak zati juga. Seorang guru di SMK Permaisuri, Permyjaya Sarawak. 

Beliau merupakan pengguna Shaklee dan mula kenal Shaklee dari tahun 2011 lagi. Namun, pada tahun 2016 rezeki Allah berikan untuk Keluarga Beauty With Brain telah membawa Kak Juli masuk dalam keluarga kecil kami.

Bermula kol 8.06malam tadi kami mulakan sesi tutorial jarak jauh kami. Dugaan orang menuntut ilmu, tengah syiokkk syiokkk Kak Juli nak kenal-kenal interface blogspot, tetiba hujan ribut bergoyang dumang di kawasan rumahnya lantas membawa kepada line merah di modem TM streamyx. ohmaiiiiii. Tapi perjuangan tetap diteruskan selepas line internet bersambung semula, kami pun sambung tutorial. Tapi malangnya baru sempat buat 2 post, sekali lagi pada 10.45malam, angin kencang melanda kawasan rumah Kak Juli. uhuk!

So.........hasil daripada tutorial singkat malam ni, kami sempat create sebuah blog [Pengedar Shaklee Permyjaya] yang masih separa siap, kami bercadang untuk sambung pnp esok malam pula. 

Apa yang *aten* lihat, walaupun jarak yg beriban batu antara kami, tapi Kak Juli tak jadikan itu alasan untuk belajar buat blog. Semangat itu yg *aten* nampak boleh bawa Kak Juli jauh dalam Shaklee. Bukan tu je, untuk bulan pertama pendaftaran, Kak Juli mampu buat sale sehingga 384puv taw......hebat kan! 

*aten* doakan semoga esok line internet tak mencemburui kami dan semoga *aten* dapat bantu Kak Juli untuk create kedai mayanya. 

Btw, ada sesiapa yang berminat untuk belajar bina blog melalui phone? tak perlu susah-susah hadiri kelas. kita buat by phone je. Bayaran boleh hubungi PA saya. hehehehehehehehehe.

Macam skema lak ayat malam ni. Almaklumlah mood tesis tak habis lagi plus bekerja dgn orang-orang akademik ni menyebabkan iolsss skema tanpa sengaja.