~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Wednesday, August 05, 2015

10 Golongan Yang Memerlukan B-complex Shaklee

B for Beauty, Only?

Vitamin B-Complex Shaklee selalu dikaitkan dengan pengguna wanita sahaja, apabila dicadangkan kepada pelanggan lelaki..mereka seakan menolak kerana kandungan asid folik yang terkandung dalam B-Complex Shaklee. heyyy guys,,! tak payah risau. Golongan lelaki pun perlukan B-Complex untuk mengekalkan tenaga harian, sebagai anti-stress dan juga pengganti kepada Panadol jika menghidap sakit kepala.


Siapakah 10 golongan yang memerlukan B-Complex Shaklee?

  • Ibu yang menyusukan 
  • Ibu yang sedang hamil 
  • Ibu yang sedang berpantang
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat 
  • Mereka yang ingin mendapatkan anak 
  • Mereka yang mengalami masalah migrain
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema 
  • Mereka yang mengalami masalah rambut 
  • Mereka yang ingin mengawal paras kolestrol
  • Mereka yang terlalu kurus dan perlu mendapatkan berat badan ideal

Apakah Dihadapi Seseorang Jika Kekurangan Vitamin B?
  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.
  • Pembentukan sel abnormalMengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung
Apakah Kelebihan Vitamin B kepada Tubuh Manusia?

1. Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :

  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf
2. Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :

  • melancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA
3. Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :

  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Jika anda tergolong dalam 10 golongan yang *aten* senaraikan kat atas, jangan bertangguh lagi untuk dapatkan sebotol B-Complex Shaklee anda sekarang!

Mahal ke B-Complex Shaklee ni? Manade laaaa. Sebotol baru berharga RM57 (harga runcit). Kalau nak dapatkan harga mesra, boleh contact *aten* anytime anywhere. In shaa Allah harga yang berpatutan dan boleh buat anda tersenyum *aten* bagi nanti!

************************************

MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :
Fatin Zainuddin
019-792 9490


************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 

HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************

**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan