~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Saturday, August 15, 2015

Hebatnya Kandungan Lecithin!

Thanks kak +Wawa Yusoff atas ehsan gambar

APAKAH ITU LECITHIN SHAKLEE?

> Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin yang paling kaya dan bebas kolestrol. Lecithin boleh juga didapati dalam makanan lain seperti jagung dan kekacang. tapi soya yg paling best. 
> sistem badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin sendiri. jadi kita disaran untuk mengambil lecithin berasaskan soya ini untuk pengurusan berat dan sistem badan kita khususnya.


APA KANDUNGAN LECITHIN SHAKLEE?


Lecithin Shaklee  mengandungi sumber semula jadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80 mg kolina dan 48 mg inositol.
> ASID linoleik (essential fatty acid) - amat diperlukan oleh badan. tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
> kolin - satu komponen neurotransmitter
asetikolina - bekal biokimia untuk penghataran mesej di dalam otak & sistem saraf
> inositol - sebagai koomponen utama membran / selaput sel di dalam tisu di seluruh badan.

KHASIAT DAN MANFAAT LECITHIN SHAKLEE?


  • PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
Asetikolina penting untuk fungsi otak : berfikir, ingatan , kosentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan bercakap, tidur, penghadaman dsb. Asetikolina merupakan sejenis neurotransmitter yg terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yg betul ke otak. jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. jika tidak fungsi akan tergugat.

  • KESIHATAN JANTUNG (KARDIOVASKULAR)
Lecithin Shaklee membantu mencegah penyakit yg berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain-lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

  • PENTING UNTUK PELASINGAN BADAN
Memecahkan lemak dan kolestrol~ 

Caranya? 

Lecithin Shaklee bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulasi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.

Melasingkan ~ menghalang obesiti

kalau kita ambil lecithin dalam kuantiti yang betul maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku . lepas itu jadilah langsing semula tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh kita.

SIAPA YG BOLEH MAKAN LECITHIN SHAKLEE?
  • Ibu menyusu
  • wanita hamil
  • lelaki
  • perempuan
  • pesakit jantung, darah tinggi, stroke
  • pelajar (dari umur 1 thn dh blh mkn lecithin)

CARA PENGAMBILAN LECITHIN
  • Ambil 3bj lecithin selepas makan makanan yang tinggi kandungan minyak dan lemak.
contoh : selepas lunch 3bj, selepas dinner 3bj

atau jika sarapan pagi makanan yg berat dan anda memang makan setiap waktu makan ( 2bj selepas makan pagi, 2bj makan tengahari, 2bj mkn malam)

INGATAN : Max 6bj lecithin sehari

Thanks kak +Erna Nordiana Zamri  atas ehsan info!

========================================

TESTIMONI LECITHIN

************************************
MAHU AMALKAN SHAKLEE DENGAN KONSULTASI YANG TERBAIK?
HUBUNGI SAYA :

FatinZainuddin
019-792 9490 


************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************


**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan