~Beauty with Brain~

PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI, TG.MALIM, MUALIM, TMN BERNAM BARU, KETOYONG, PROTON CITY, BEHRANG, BANDAR TENGGARA, KULAI, SG. SAYONG, PENGGELI, KLUANG, KOTA TINGGI

Whatsap/Call/SMS 019-792 9490

JOM! FOLLOW ATEN

JOM FOLLOW ATEN!

Thursday, July 09, 2015

TANDA HALAL SHAKLEE DIRAGUI ?

TANDA HALAL SHAKLEE DIRAGUI ?

Alhamdulillah masih diberikan kesempatan oleh Allah untuk menghirup udara segar 22 Ramadhan ini. Kesegaran hari ini *aten* zahirkan dengan up status berkenaan Shaklee dan duduk di Perpustakaan Tunku Bainun UPSI ni untuk siapkan tesis yang ku sayangi.

Ding! Tiba-tiba notification FB naik 

"XXXXXX commented on your photo in xxxxxx xxxxxxx My Home"


ohhhhhh...Puan ni meragui logo halal pada gambar produk yang *aten* up pagi tadi. 

Dulu-dulu sebelum Allah pinjamkan sedikit pengetahuan tentang logo halal ni. *aten* pun ragu-ragu dengan semua logo yg lain daripada logo JAKIM keluarkan. Lepas dapat penerangan daripada abah tercinta pasal badan yang diiktiraf JAKIM, barulah *aten* faham. 

Masa mula-mula *aten* join Shaklee, isu halal ni panas sangat dikupas. Lepas tu, isu Roger Barneet funding satu foundation pula. Tapi *aten* yakin, mustahil bagi sesebuah company yg esklusif, establish dah berpuluh tahun di Malaysia masih belum dapat status halal sedangkan penggunanya dah beribu-ribu orang. Memanglah dunia zaman sekarang ni semua nak menjatuhkan Islam je tapi sebelum buat apa-apa kenyataan kenalah disokong dengan research atau bacaan serba sedikit. 

*aten* pun orang Islam, dan sebagai pengguna *aten* sendiri pun semestinya mencari produk yang halal jika *aten* nak amal. Inikan pula nak jual kepada orang lain. Mencari yang halal itukan fardhu. Fardhu taw bukan sunat.

Kita kembali kepada isu Puan yang ragui logo halal kat atas ni, maka *aten* pun google lah website JAKIM badan yang diiktiraf oleh JAKIM. *aten* jumpa dokumen berbentuk PDF yang JAKIM share di website :





Rujuk gambar atas ni, cuba cari mana satu logo halal untuk Shaklee? Memang terang dan jelas lah lain dari logo JAKIM kan? sebab bukan JAKIM yang keluarkan TETAPI JAKIM iktiraf logo tersebut untuk digunakan di Malaysia.

Di bawah ni *aten* share gambar sijil halal Shaklee untuk tahun 2015.


Haaa, dah terang lagi bersuluh Shaklee pun ada perbaharui sijil halalnya untuk tahun 2015. Harapan *aten* supaya semua pengguna lama atau baru janganlah risau dan ragu-ragu dengan mana-mana produk Shaklee lagi. Kalau ragu-ragu boleh jatuh syubhah dan haram taw. 

************************************
MAHU CUBA AMALKAN SHAKLEE MACAM SAYA? JANGAN TAKUT DAN RAGU,
HUBUNGI SAYA :

FatinZainuddin
019-792 9490 


************************************

HANYA pelanggan http://fatinzainuddinsihat.blogspot.com/ yang akan diberikan 
HAK EKSKLUSIF untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan pengambilan vitamin Shaklee dan saranan berkaitan penyakit. 

************************************
**Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan